Hulp zoeken bij relatieproblemen is nog steeds een taboe

Hulp zoeken bij relatieproblemen is nog steeds een taboe

Hulp zoeken bij relatieproblemen is nog steeds een taboe. Al leven we in 2022 je zou toch denken dat er iets verandert is. Jammer genoeg niet, want het kan zo anders. En hulp zoeken is zo belangrijk. Als je relatieproblemen hebt moet je die toch echt oplossen.

Ik maak regelmatig in mijn praktijk mee dat stellen vertellen dat ze het moeilijk vinden om te praten over hun relatieproblemen. Dat begrijp ik echt, het is ook niet makkelijk maar er komt een punt dat je heel bewust de keuze moet maken om te gaan praten over je relatieproblemen en beide verantwoordelijkheid moet gaan nemen.

Ik vind als relatiecoach moet ‘werken aan je relatie’ niet moeilijk zijn, het moet geen studie worden. Het gaat niet om de schuld vraag maar om de nieuwe inzichten en bewustwording van jezelf en elkaar. Leren begrijpen waarom het fout gegaan is en wat je samen moet doen om het goed te krijgen. En daar hoort verdriet en pijn bij, hoe moeilijk het soms ook is. Gelukkig zijn er ook momenten waar we met elkaar lachen.

Het mooiste is als stellen het gaan snappen, waar het fout gegaan is en wat ze moeten en willen doen om de situatie te doorbreken, je moet het wel willen. Dan zien ze de zon weer schijnen achter de donkeren wolken.

En dat kan alleen als er ruimte is om alles te bespreken te maken zonder oordeel en dat is een van mijn belangrijkste voorwaarde.

Denk jij nu, ik kan wel hulp gebruiken. Besef dat werken aan je relatie een hele bewuste keuze is. Je wil het bespreekbaar maken omdat je het anders wil in de situatie waar jullie in zitten en dat moet je samendoen. Misschien lijden de kinderen er ook onder. Dat alleen al zou een reden genoeg moeten zijn. Ik weet dat ieder zijn eigen pad bewandelt en soms is tijd een belangrijk onderdeel. Maar sta jij op een kruispunt en denkt JA, het moet echt anders, niet alleen voor ons maar ook voor de kinderen.

Maak dan een gratis belafspraak en IK neem de tijd voor je zonder oordeel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen