Persoonlijke ontwikkeling - Geloven in jezelf begint bij weten wie je echt bent en weten wat je waard bent!


Geloven in jezelf begint 

bij weten wie je echt bent 

en weten wat je waard bent!     

Kies voor Persoonlijke ontwikkeling 

In verband met privé omstandigheden is er een cliënten stop. 

 Persoonlijke ontwikkeling

Soms sta je in het leven op een kruispunt en beheerst onzekerheid en twijfel je leven. Misschien speelt je verleden een (grote) rol en loop je met de gedachtes dat je er nu echt iets aan wil gaan doen! Maar hoe en wat?  Één ding weet je zeker: je wilt niet verder zo, maar waar moet je beginnen? Dan kan persoonlijken ontwikkeling een juiste keuze zijn.  Als relatiecoach loop ik een tijdje met je mee en geef je tips en handvatten die je meteen kan inzetten. Leer te weten wie je echt bent en wat je waard bent! Want hoe jij over jezelf denkt, wat jij jezelf waard vindt, bepaalt hoe je eigen leven eruit ziet. Of je gelukkig bent in je liefdesrelatie en dat je dat werk doet waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt. Weet dat je verleden je toekomst niet bepaalt, dat doe jij! Jij bepaalt je eigen leven en dat begint bij het weten wie je bent en weten wat je waard bent.

Is dit voor jou

herkenbaar?

 1. Je twijfelt veel aan jezelf
 2. Je weet niet echt wie je bent
 3. Je voelt je onzeker over jezelf
 4. Jouw onzekerheid bepaald (te)veel je leven
 5. Je hebt een stemmetje in je hoofd die zegt wat je vooral niet kan
 6. Je weet niet waar je goed in bent maar wel waar je niet goed in bent 
 7. Je twijfelt veel 
 8. Je vind het moeilijk om keuzes te maken
 9. Jouw onzekerheid heeft invloed op jouw relatie 
 10. Je vind het moeilijk om met emoties om te gaan 
 11. Je kan getriggert worden waardoor het verleden, de pijn opnieuw beleefd
 12. Je hebt een slechte (emotioneel) band met je ouder(s) of opvoeder 
 13. Je voelt je niet gezien, gehoord en/of begrepen
 14. Je vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen
 15. Je bent introvert en klapt dicht zodra er een discussie ontstaat 
Persoonlijke ontwikkeling - Geloven in jezelf begint bij weten wie je echt bent en weten wat je waard bent!

Waar gaat 

het fout?

Wanneer je twijfelt aan jezelf, heeft dit invloed op je leven, relatie en werk. In plaats van bewust te zijn waar je echt goed in bent: je sterke eigenschappen, weet je beter op te noemen waar je niet goed in bent: je zwakke eigenschappen. Vind je het moeilijk om in gezelschap jezelf te zijn? Houdt wat een ander van jou denkt, jou meer bezig?

Wanneer je niet goed weet wie je bent zal twijfel en onzekerheid je leven beheersen. Je herkent vast het stemmetje dat vaak tegen zegt: ‘Dat kan je toch niet’ of ‘Doe maar niet’. Dan zullen er zeker momenten zijn dat je je ongelukkig voelt. Praat je er met vrienden en familie over, maar hoor je dan vaak: ‘wees gewoon jezelf’?

Maar… jezelf zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat dan?

Ja ik wil meer informatie

Je kan 100 reden om noemen om iets niet te doen

je hebt maar 1 reden nodig om het wel te doen

Gelukkig zijn met jezelf 

Als jij weet wie je bent zal je leven er totaal anders uitzien. Niet alleen je eigen leven maar ook je relatie en je gaat dat werk doen wat bij jouw past, wat je gelukkig maakt. 

Zie een leven voor je waarbij je met zelfvertrouwen je leven leeft. Je hebt genoeg zelfvertrouwen om dat werk te doet waar je altijd van gedroomd hebt. 

Als je in gezelschap bent durf je echt jezelf te zijn. Want die mensen met zelfvertrouwen die zichzelf durven zijn heb je al lang ontmoet. Als zij dat kunnen kan jij dat ook, laat ik daar heel duidelijk in zijn.

Het is maar waar jij aandacht aan geeft en wat jij wil!

Is dit te mooi om waar te zijn? Nee het kan echt. Ik wil niet zeggen dat je dit alles binnen een week kan bereiken. Verandering kost tijd maar het kan wel. Ik ben daar zelf het bewijs van en nog vele cliënten met mij.

Alles kost tijd en energie. En leven vanuit twijfel en onzekerheid kost meer energie dan je denkt. Het is aan jou de keuze waar je aandacht aan wil geven. Onzekerheid, twijfel en pijn in je leven of persoonlijke groei omdat je het waard bent?

Weten wie je bent, bewust zijn van jou identiteit is het fundament van jouw leven, hoe jouw leven eruitziet, maar ook je relatie en werk.


‘’Weten wie je bent en het bewustzijn van jouw eigen identiteit is het fundament voor jouw leven, relatie en werk.’’

Zie een leven voor je waarbij je met zelfvertrouwen jouw leven leeft. 

Geef aandacht aan wat je wil bereiken in je leven en  wees bewust waar je echt goed in bent.

Waar kies jij voor, onzekerheid, twijfel en pijn in je leven of persoonlijke groei omdat je het waard bent?

Het boek over jouw leven, de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die schrijf je zelf. 

Persoonlijke ontwikkeling - Geloven in jezelf begint bij weten wie je echt bent en weten wat je waard bent!

Samengevat kan jij

dit verwachten:

We beginnen bij de basis: en dat is weten wie je echt bent. Dat doen wij samen aan de hand van de vier temperamenten waar ik al 27 jaar mee werk. Dit is een methode die je helpt om snel inzicht te krijgen in jezelf en om bewustzijn te creëren over wat je kwaliteiten zijn.

Tijdens onze sessies ga je echt aan de slag met jezelf.

We beginnen bij een intakegesprek, waar ik echt de tijd voor je neem, zodat jij je verhaal kan doen en dat het duidelijk wordt waarmee ik je kan helpen.

We gaan werken dan aan:

 • Jezelf echt begrijpen – ik ga je leren jezelf te accepteren 
 • Bewust zijn van je sterke en zwakke eigenschappen – ik ga je leren om je sterkte eigenschappen vaker in te zetten
 • Bewust zijn van de manieren waarop je communicatie, positief of negatief – ik kan je het effect van positieve communicatie laten ervaren
 • Jezelf emotioneel begrijpen – ik ga je leren hoe je met negatieve emoties kan leren omgaan en bewuster kan zijn van positieve emoties
 • Keuzes maken – ik ga je leren waarom keuzes maken zoveel effect kan hebben in jouw leven
 • Doelen stellen – ik ga je leren waarom doelen in jouw leven zelfvertrouwen geeft
 • Verantwoordelijkheid nemen – ik ga je leren wat het effect is als je verantwoordelijkheid neemt over jouw eigen leven


Het doel is dat jij weet wie je bent wat jouw kwaliteiten zijn, bewust zijn waar je echt goed in bent. Keuzes maken vanuit je kracht, je leven inrichten zoals het bij jou past.. Werk doen waar je een glimlach van krijgt. Oplossingsgericht leren denken en doen... zodat wanneer het tegen zit, je weet wat je kan doen.

Ik zou dit nog eens beschouwen en kijken hoe je deze opsomming anders minder vanuit het ‘Ik ga jou leren om’ en meer als ‘Met mijn hulp/ondersteuning/expertise kunnen we bij jou samen…’ etc. Komt misschien sterker over. Maar is een suggestie!

De keuzes die je in je leven maakt 

brengen je waar je nu staat

Ja ik wil meer informatie

Wat cliënten zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ellen reikt tools aan waar je altijd naar terug kunt grijpen

Ellen reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.  Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.” Vanaf moment een voelde ik een klik met Ellen, een bijzonder mooie warme vrouw die luistert, inleeft en er alles aan doet je te begrijpen. Ellen werkt veel met metaforen wat voor mij heel fijn werkt omdat ik goed kan visualiseren. Gedurende de jaren was ik mijzelf verloren en wist ik niet meer wie nou de echte Nadine was die ik wilde zijn, ik deed maar wat en was aan het overleven. Middels verschillende inzichten, handvatten en routines kan ik zeggen dat ik nu weer steeds meer tot mijzelf kom en dat ik er mag zijn ook al is alles niet perfect! Bedankt Ellen voor de onvoorwaardelijke steun ook buiten de sessies om!” 

Nadine Straten - Individuele coaching 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Een coach die daadwerkelijk luistert en snel bij de kern komt

Coach Ellen is een oprecht en warm persoon. Ze daagt je uit om verder te kijken en wat ik zo top van haar vond, is dat ze iets vertelde over haar eigen ervaringen. Ze heeft me laten zien dat ik weer die sterke vrouw kan zijn die ik was.

Amelita, Individuele coaching zakelijk 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze geeft ruimte om je eigen verhaal te doen

Ik kwam bij Ellen omdat ik al jaren tegen dezelfde problemen aanloop. Het klikte meteen; een warme, hartelijke, lieve, maar ook zeer krachtige vrouw, die je zeer de ruimte geeft om je verhaal te doen. Je voelt je gehoord en begrepen. Een warm bad. Ze werkt met een goede en begrijpelijke methode.

De metaforen, handvatten en voorbeelden die ze gebruikt en aanreikt zijn duidelijk en herkenbaar. Ze geven je een goed inzicht in je problemen en lossen al je vragen op. Ellen geeft ook zo nu en dan voorbeelden uit haar eigen leven. Dat maakt de sessies zeer persoonlijk, ze is een geweldige en betrokken vrouw.

Ik ben zo blij dat ik gegaan ben!

Dank je wel voor je hulp de je steun!

En zeker ook voor je humor en relativeringsvermogen!

Veel liefs, Heleen - Individuele coaching 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Persoonlijke ontwikkeling - Geloven in jezelf begint bij weten wie je echt bent en weten wat je waard bent!

Over Coach Ellen

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 62 jaar jong (en breng 62 jaar levenservaring met mij mee). Toen ik 35 jaar was, veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Ik was op zoek naar mijzelf, ik wilde weten wie ik was en wat er nu echt bij mij past en niet. Die zoektocht begon op mijn zeventiende, toen ik op kamers ging wonen in Amsterdam. Want o wat was ik onzeker over mijzelf… Die onzekere Ellen maakte keuzes vanuit onzekerheid: zo was ik na tien jaar huwelijk gescheiden en woonde ik op een drie-kamer flat met twee kleine kindjes. Mijn zoektocht heeft mij gebracht waar ik nu ben. Alweer 20 jaar gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven Gert. Samen hebben wij vier volwassen kinderen, twee kleinkinderen(!), een lieve schoondochter en twee leuke schoonzoons.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht, is dat jouw verleden jouw toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, deze schrijf ik zelf.

Nu ben ik ondernemer en begeleid ik als relatiecoach vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend bij diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

Als coach en ervaringsdeskundige help ik jouw graag verder in jouw zoektocht om te worden wie je wilt zijn. Zodat je weet wie je echt bent en bovenal wat je waard bent: dat is het fundament van jouw leven.

Maak een

bel afspraak 

 • De belafspraak is gratis en geheel vrijblijvend 
 • Tijdens de belafspraak kan jij je problemen met mij bespreken, jij bepaalt wat je met mij wil delen 
 • Ik vertel je mijn werkwijze zodat je een goed beeld krijgt en of ik jou kan helpen
 • Ook kijken we meteen of er een klik is want dat is belangrijk 
 • Je kan de belafspraak zelf inplannen, kies een datum en tijd