Vreemdgaan! Hoe nu verder?

Je bent er achter gekomen dat je partner vreemd is gegaan. Je wereld is in gestort. Je weet het allemaal even niet meer. Je vraagt je af, waarom? 

Jammer genoeg maak ik als relatiecoach het vaak mee. Vaak gebeurt het om allerlei andere reden. Meestal is er al veel meer aan de hand in de relatie, maar daar wordt niet over gesproken. 

Er is (veel) ruzie maar jullie lossen de ruzies niet op, omdat jullie elkaar niet begrijpen. Je/jullie zijn ongelukkig in de relatie maar daar wordt niet over gesproken want je weet niet hoe. Je voelt het aan de sfeer in huis, er staan roze olifanten maar we hebben het er niet over. Misschien loop je op bommetjes in huis? Of er is weinig genegenheid en intimiteit. Er is veel afstand en jullie leven op je eigen eiland in de relatie? Je zal er zelf ook wel een paar kunnen bedenken?

Ook kan ‘vreemdgaan’ te maken hebben met kinderen en pasgeboren baby’s, dan staat je relatie op zijn kop en alle aandacht gaat naar de kinderen en/of baby toe. Slaap tekort, je krijgt aandacht van iemand anders, een collega en voelt je zeer begrepen en gezien en dan gaat het goed fout! Ik hoor ook wel, ze is zo verandert sinds de baby er is. Wat heel begrijpelijk is want moeder worden zet je leven op zijn kop, toch?

Vreemdgaan blijft een zeer verdrietige en pijnlijke situatie, toen je het hoorde zakt de wereld onder je voeten weg. 

En nu? Hoe verder?

Jullie moeten echt gaan praten en een keuze maken? Want jullie kunnen er zeker sterker uitkomen. Dat heb ik als relatiecoach vaak genoeg meegemaakt. 

Dat heeft te maken met het feit er nog liefde is en houden van, daarom doet het ook z’n pijn? 

En de kinderen? Daar moet ook rekening mee gehouden worden. Want dat zal ook invloed hebben op hun leven, denk maar aan de ruzies?

Ook zijn stellen bewust geworden dat er al iets anders fout zat in hun relatie. 

Vaak heeft degene die vreemdgegaan is veel spijt en voelt die zich zeer schuldig. Als coach hoor ik altijd: als ik had geweten hoeveel verdriet ik de ander zou aandoen en bewust was geweest wat de gevolgen waren, had ik het niet gedaan. 

Ja, de gevolgen kunnen zeer groot zijn, vergis je daar niet in. Op het moment dat het uitkomt (en dat komt het altijd) weet iedereen het. Familie en vrienden gaan zich ermee bemoeien en degene die vreemdgegaan is krijgt veel ‘shit’ over zich heen. 

En tussen jullie is het vertrouwen weg! Alles wat jullie jarenlang hebben opgebouwd is weg als sneeuw voor de zon. En dat is echt heel erg jammer.

Ik zeg altijd, vertrouwen moet je verdienen! Vertrouwen bouw je op door de dingen die je zegt en de daden die je doet. 

Als relatiecoach geef ik de ruimte om ‘te spreken in vrijheid zonder oordeel’. Want dan kan je alles op tafel leggen en het bespreekbaar maken. Zodat je inzichten krijg en verantwoordelijkheid kan nemen. 

Vaak is jullie fundament van je relatie niet goed, maar daar kan je wel aan gaan werken. 

Wat ik precies bedoel met het 'FUNDAMENT VAN JE RELATIE' kan je in de onderstaande video bekijken. 


Een liefdesrelatie is niet altijd even makkelijk, dat gaat niet vanzelf daar moet je samen aan werken en bouwen. Weet wie je bent en weet wat je waard bent. 

Is jouw partner vreemdgegaan of ben jij vreemdgegaan en wil jij je relatie redden.  Kies dan om samen aan je relatie te gaan werken. 

Klik hier voor meer informatie over relatiecoaching. Wil je meteen een belafspraak maken klik  hier

Ik wens je en jullie veel sterkte toe. Weet wie je bent en weet wat je waard bent! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen