Latest Episodes

“Geloven in jezelf begint bij het weten wie je echt bent  en weten wat je waard bent.”

Kies voor persoonlijke coaching

“Geloven in jezelf begint bij het weten wie je echt bent  en weten wat je waard bent.”

Kies voor persoonlijke coaching

Soms sta je in het leven op een kruispunt

Soms sta je in het leven op een kruispunt en beheerst onzekerheid en twijfel je leven. Misschien speelt je verleden een (grote) rol en loop je met de gedachtes dat je er nu echt iets aan wil gaan doen! Maar hoe en wat? Één ding weet je zeker: je wilt niet verder zo, maar waar moet je beginnen? Dan kan persoonlijken ontwikkeling een juiste keuze zijn. Als relatiecoach loop ik een tijdje met je mee en geef je tips en handvatten die je meteen kan inzetten. Leer te weten wie je echt bent en wat je waard bent! Want hoe jij over jezelf denkt, wat jij jezelf waard vindt, bepaalt hoe je eigen leven eruit ziet. Of je gelukkig bent in je liefdesrelatie en dat je dat werk doet waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt. Weet dat je verleden je toekomst niet bepaalt, dat doe jij! Jij bepaalt je eigen leven en dat begint bij het weten wie je bent en weten wat je waard bent.

Is dit voor jou herkenbaar?

 • Je twijfelt veel aan jezelf
 • Je weet niet echt wie je bent
 • Je voelt je onzeker over jezelf
 • Jouw onzekerheid bepaald (te)veel je leven
 • Je hebt een stemmetje in je hoofd die zegt wat je vooral niet kan
 • Je weet niet waar je goed in bent maar wel waar je niet goed in bent
 • Je vind het moeilijk om keuzes te maken
 • Jouw onzekerheid heeft invloed op jouw relatie
 • Je vind het moeilijk om met emoties om te gaan
 • Je kan getriggert worden waardoor het verleden, de pijn opnieuw beleefd
 • Je hebt een slechte (emotioneel) band met je ouder(s) of opvoeder
 • Je voelt je niet gezien, gehoord en/of begrepen
 • Je vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen
 • Je bent introvert en klapt dicht zodra er een discussie ontstaat

Waar gaat
het fout?

Wanneer je twijfelt aan jezelf, heeft dit invloed op je leven, relatie en werk. In plaats van bewust te zijn waar je echt goed in bent: je sterke eigenschappen, weet je beter op te noemen waar je niet goed in bent: je zwakke eigenschappen. Vind je het moeilijk om in gezelschap jezelf te zijn? Houdt wat een ander van jou denkt, jou meer bezig?

Wanneer je niet goed weet wie je bent zal twijfel en onzekerheid je leven beheersen. Je herkent vast het stemmetje dat vaak tegen zegt: ‘Dat kan je toch niet’ of ‘Doe maar niet’. Dan zullen er zeker momenten zijn dat je je ongelukkig voelt. Praat je er met vrienden en familie over, maar hoor je dan vaak: ‘wees gewoon jezelf’?

Maar… jezelf zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat dan?

Gelukkig zijn met jezelf

Als jij weet wie je bent zal je leven er totaal anders uitzien. Niet alleen je eigen leven maar ook je relatie en je gaat dat werk doen wat bij jouw past, wat je gelukkig maakt.

Zie een leven voor je waarbij je met zelfvertrouwen je leven leeft. Je hebt genoeg zelfvertrouwen om dat werk te doet waar je altijd van gedroomd hebt.

Als je in gezelschap bent durf je echt jezelf te zijn. Want die mensen met zelfvertrouwen die zichzelf durven zijn heb je al lang ontmoet. Als zij dat kunnen kan jij dat ook, laat ik daar heel duidelijk in zijn.

Het is maar waar jij aandacht aan geeft en wat jij wil!

Is dit te mooi om waar te zijn? Nee het kan echt. Ik wil niet zeggen dat je dit alles binnen een week kan bereiken. Verandering kost tijd maar het kan wel. Ik ben daar zelf het bewijs van en nog vele cliënten met mij.

Alles kost tijd en energie. En leven vanuit twijfel en onzekerheid kost meer energie dan je denkt. Het is aan jou de keuze waar je aandacht aan wil geven. Onzekerheid, twijfel en pijn in je leven of persoonlijke groei omdat je het waard bent?

Weten wie je bent, bewust zijn van jou identiteit is het fundament van jouw leven, hoe jouw leven eruitziet, maar ook je relatie en werk.

Dit kan je van mij verwachten

We beginnen bij de basis: en dat is weten wie je echt bent. Dat doen wij samen aan de hand van de vier temperamenten waar ik al 27 jaar mee werk. Dit is een methode die je helpt om snel inzicht te krijgen in jezelf en om bewustzijn te creëren over wat je kwaliteiten zijn.

Tijdens onze sessies ga je echt aan de slag met jezelf.

We beginnen bij een intakegesprek, waar ik echt de tijd voor je neem, zodat jij je verhaal kan doen en dat het duidelijk wordt waarmee ik je kan helpen.

We gaan werken dan aan:

 • Jezelf echt begrijpen – ik ga je leren jezelf te accepteren
 • Bewust zijn van je sterke en zwakke eigenschappen – ik ga je leren om je sterkte eigenschappen vaker in te zetten
 • Bewust zijn van de manieren waarop je communicatie, positief of negatief – ik kan je het e^ect vanpositieve communicatie laten ervaren
 • Jezelf emotioneel begrijpen – ik ga je leren hoe je met negatieve emoties kan leren omgaan en bewuster kan zijn van positieve emoties
 • Keuzes maken – ik ga je leren waarom keuzes maken zoveel effect kan hebben in jouw leven
 • Doelen stellen – ik ga je leren waarom doelen in jouw leven zelfvertrouwen geeft
 • Verantwoordelijkheid nemen – ik ga je leren wat het effect is als je verantwoordelijkheid neemt over jouw eigen leven

Het doel is dat jij weet wie je bent wat jouw kwaliteiten zijn, bewust zijn waar je echt goed in bent. Keuzes maken vanuit je kracht, je leven inrichten zoals het bij jou past.. Werk doen waar je een glimlach van krijgt. Oplossingsgericht leren denken en doen… zodat wanneer het tegen zit, je weet wat je kan doen.

Ik zou dit nog eens beschouwen en kijken hoe je deze opsomming anders minder vanuit het ‘Ik ga jou leren om’ en meer als ‘Met mijn hulp/ondersteuning/expertise kunnen we bij jou samen…’ etc. Komt misschien sterker over. Maar is een suggestie!

De juiste handvaten…

“Coach Ellen is een warme vrouw die mij als jonge vrouw de juiste handvaten heeft geboden om doelbewust mijn visie tot leven te brengen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn kernkwaliteiten en deze optimaal te gebruiken. Doormiddel van de 4 temperament, waar Ellen mee werkt, heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben. Nu kan ik sneller schakelen en omgaan met mijn minder positieve eigenschappen. Ellen heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie geholpen om bewust te zijn van wie wij zijn en hoe wij met elkaar om kunnen gaan. Ik geloof dat ik en mijn familie hier ons hele leven profijt van zullen hebben en sterker staan als familie en als individu.”

Madhavi Jeane , Coaching / Familie

Allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.
Ellen reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.  Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.” Vanaf moment een voelde ik een klik met Ellen, een bijzonder mooie warme vrouw die luistert, inleeft en er alles aan doet je te begrijpen. Ellen werkt veel met metaforen wat voor mij heel fijn werkt omdat ik goed kan visualiseren. Gedurende de jaren was ik mijzelf verloren en wist ik niet meer wie nou de echte Nadine was die ik wilde zijn, ik deed maar wat en was aan het overleven. Middels verschillende inzichten, handvatten en routines kan ik zeggen dat ik nu weer steeds meer tot mijzelf kom en dat ik er mag zijn ook al is alles niet perfect! Bedankt Ellen voor de onvoorwaardelijke steun ook buiten de sessies om!”

Nadine Straten , Coaching : Familie, Your Content Goes Here
De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en…

“Zeker, daadkrachtig,positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

We hadden gekozen voor het progamma ’samen in gesprek’. Je gaat echt samen aan je relatie werken wat wij heel fijn vonden. Niet alleen de vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne , Relatiecoaching

Sanne, Relatiecoaching, Your Content Goes Here

Over
Coach Ellen

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 63 jaar jong (en breng 62 jaar levenservaring met mij mee). Toen ik 35 jaar was, veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Ik was op zoek naar mijzelf, ik wilde weten wie ik was en wat er nu echt bij mij past en niet. Die zoektocht begon op mijn zeventiende, toen ik op kamers ging wonen in Amsterdam. Want o wat was ik onzeker over mijzelf… Die onzekere Ellen maakte keuzes vanuit onzekerheid: zo was ik na tien jaar huwelijk gescheiden en woonde ik op een drie-kamer fat met twee kleine kindjes. Mijn zoektocht heeft mij gebracht waar ik nu ben. Alweer 20 jaar gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven Gert. Samen hebben wij vier volwassen kinderen, twee kleinkinderen(!), een lieve schoondochter en twee leuke schoonzoons.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht, is dat jouw verleden jouw toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, deze schrijf ik zelf.

 

Maak een belafspraak

 • De belafspraak is gratis en geheel vrijblijvend
 • Tijdens de belafspraak kan jij je problemen met mij bespreken, jij bepaalt wat je met mij wil delen
 • Ik vertel je mijn werkwijze zodat je een goed beeld krijgt en of ik jou kan helpen
 • Ook kijken we meteen of er een klik is want dat is belangrijk
 • Je kan de belafspraak zelf inplannen, kies een datum en tijd

Featured Contributors

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus, tortor quam sodales lorem, vitae hendrerit est nulla at dolor. Quisque dictum dui eget turpis dapibus pharetra.

Amelia Grange

LIFESTYLE CONTRIBUTOR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus.

Markus Millions

BUSINESS CONTRIBUTOR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus.

Yoga For Beginners

Yoga For Beginners

Business Broadcast

Business Broadcast

The Designer Show

The Designer Show

Fresh Podcasts

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus, tortor quam sodales lorem, vitae hendrerit est nulla at dolor. Quisque dictum dui eget turpis dapibus pharetra.

Yoga For Beginners

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus, tortor quam sodales lorem, vitae hendrerit est nulla at dolor. Quisque dictum dui eget turpis dapibus pharetra.

Business Broadcast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus, tortor quam sodales lorem, vitae hendrerit est nulla at dolor. Quisque dictum dui eget turpis dapibus pharetra.

  The Designer Show

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec pellentesque purus. Nunc finibus urna eget est molestie, non dignissim nulla cursus. Proin hendrerit, lacus vitae imperdiet rhoncus, tortor quam sodales lorem, vitae hendrerit est nulla at dolor. Quisque dictum dui eget turpis dapibus pharetra.

  Search Our PodcastsArticles

  Search to find what you’re looking for

  CATEGORIES

  Je kan elkaar
  niet veranderen
  Je kan elkaar wel
  leren begrijpen

  Voor persoonlijke coaching en relatiecoaching

  Je staat op een kruispunt omdat je er samen niet meer uitkomt. Je voelt je eenzaam en ongelukkig in je liefdesrelatie en hebt (veel) ruzie, misschien denk je wel na over scheiden? Je maakt je zorgen om jullie kinderen? En hoe zit het Anancieel? Zo veel vragen, dan zie je door de bomen het bos niet meer. En dat kan ik me heel goed voorstellen! Want een relatie kan een uitdaging zijn.

  Je leert niet op school hoe je met elkaar moet omgaan, hoe een liefdesrelatie werkt. Wil jij samen met je partner werken aan je relatie? Kies dan voor relatiecoaching. Werken aan je liefdesrelatie heeft met veel verschillende accepten te maken. Als relatiecoach loop ik een tijdje met jullie mee en geef tips en handvatten die je meteen kan inzetten.

  Persoonlijke coaching

  Hoe jij over jezelf denkt, wat jij jezelf waard vindt, bepaalt hoe je eigen leven eruit ziet. Of je gelukkig bent in je liefdesrelatie en dat je dat werk doet waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt.

  Misschien speelt je verleden een rol in je leven en kom je elke keer weer op een kruispunt met de gedachtes dat je er nu echt iets aan wil gaan doen.

  Maar hoe en wat? Weet dat je verleden je toekomst niet bepaalt, dat doe jij!

  Dat begint bij het weten wie je bent en weten wat je waard bent.

  Relatiecoaching

  De meeste relatieproblemen bij stellen zijn te herleiden naar vijf pijlers. De verschillende karakters, de manier waarop jullie communiceren, elkaar emotioneel niet begrijpen, de verschillen tussen extravert, introvert en ambivert en last but not least, genegenheid en intimiteit.

  Deze pijlers kunnen zorgen voor discussies, onzekerheid, ruzie en afstand.

  Hebben jullie problemen in jullie relatie of zit je vanuit onzekerheid in jullie relatie?

  Online cursus

  Tijdens de online cursus ‘Jezelf en elkaar echt begrijpen in je relatie’ ga je leren waarom we allemaal verschillend reageren op situaties en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

  Je gaat elkaars verschillende karakters leren begrijpen. Waarom we allemaal verschillend communiceren en anders met emoties omgaan.

  We beginnen bij het fundament en je leert jezelf en elkaar echt begrijpen.

   ENSURING YOUR SYSTEMS ARE OPTIMAL

   Our Software is quick, lean, and market-focused.

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante, ac fermentum orci mattis et phasellus ac nibh eleifend.

   Join Thousands Of Happy Customers

   Through Creativity, Integrity & Innovation

   Why Choose Our Services?

   Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Donec sollicitudin molestie malesuada.

   Avada Is Backed By An A-List Team Of Corporate Investors

   Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Sed porttitor lectus nibh. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi.

   Our Directors

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit.

   Eric Widget
   Eric WidgetCEO & Founder
   Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a.
   Helen Parkins
   Helen ParkinsCTO & Partner
   Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Donec rutrum congue leo eget malesuada.
   Jason Response
   Jason ResponseCFO & Partner
   Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a mauris.

   ENSURING YOUR SYSTEMS ARE OPTIMAL

   Our Software is quick, lean, and market-focused.

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante, ac fermentum orci mattis et phasellus ac nibh eleifend.

   ENSURING YOUR SYSTEMS ARE OPTIMAL

   Avada is the perfect choice for your business software needs.

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante, ac fermentum orci mattis et phasellus ac nibh eleifend.

   People Matter At Avada

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante, ac fermentum orci mattis et. Phasellus ac nibh eleifend, sagittis.

   A Place Where People Enjoy Working.

   Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante.

   Latest News

    Fully Optimised: The Only Software You Need

    Quisque blandit dolor risus, sed dapibus dui facilisis sed. Donec eu porta elit. Aliquam porta sollicitudin ante.