Leer jezelf en elkaar

echt begrijpen en
bouw samen aan

je relatie!

Kies voor relatiecoaching

Samen relatieproblemen oplossen

Als je relatieproblemen hebt en je door de bomen het bos niet meer ziet, weet je vaak niet wat je moet doen om de vicieuze cirkel te doorbreken.

De kans is heel groot dat jullie beiden je eigen leven leiden in de relatie, ieder gaat zijn eigen gang. De communicatie tussen jullie is slecht en je begrijpt elkaar niet. En dan ontstaan er vaak irritaties die niet goed opgelost worden waardoor er een grote roze olifant in de kamer staat en niemand heeft het erover. Voordat je het weet is de kamer gevuld met grote roze olifanten, maar hoe met je dat oplossen?

Herkenbaar?

Wist je dat de meeste relatieproblemen vaak te herleiden zijn naar elkaars karakters niet goed begrijpen, communicatie, niet weten hoe je moet omgaan met emoties, genegenheid en intimiteit.

Ook je verleden kan een rol spelen. Als er in je relatie (veel) problemen zijn dan kom je op een punt dat je er iets aan moet gaan doen. Want als je zo verder gaat, gaat het uiteindelijk echt fout. Kies voor relatiecoaching en ga samen aan je relatie werken! Als relatiecoach loop ik een tijdje met jullie mee en geef tips en handvatten die je meteen kan inzetten.

Is dit herkenbaar voor jou?

 • De communicatie tussen jullie verloopt slecht waardoor er (veel) ruzie is
 • Jullie praten langs elkaar heen, waardoor jullie elkaar niet begrijpen: jullie spreken twee verschillende talen
 • Jullie verschillende karakters botsen waardoor jullie elkaar niet begrijpen en discussies en ruzie(s) kan ontstaan
 • Jullie hebben alleen nog verbinding via jullie kinderen
 • De kinderen hebben last van jullie relatieproblemen, wat jou (of jullie beide) erg verdrietig maakt
 • Er is veel afstand tussen jullie waardoor ieder zijn eigen leven leidt
 • Jullie leven op jullie eigen eiland, waardoor er weinig tot geen intimiteit is
 • Je voelt je niet gezien, gehoord en/of begrepen waardoor je je eenzaam en alleen voelt in de relatie
 • Jij of je partner vindt het moeilijk om met emoties om te gaan
 • Jullie zien door de bomen het bos niet meer en weten niet hoe jullie hier nog uitkomen

Waar gaat het fout?

Waar gaat het fout? Als relatiecoach kan ik je verzekeren dat alle relatieproblemen bij stellen te herleiden zijn naar vijf verschillende pijlers:

1. De verschillende karakters
2. De manier waarop jullie communiceren
3. Elkaar (emotioneel) niet begrijpen en niet begrepen worden
4. De verschillen tussen extravert, introvert en ambivert
5. Genegenheid en intimiteit want dat zijn twee verschillende dingen

Al deze vijf pijlers kunnen zorgen voor discussies, onzekerheid, ruzie en afstand.

Hebben jullie problemen in jullie relatie of zit je vanuit onzekerheid in je relatie?

Begint bij de basis en jezelf en elkaar echt leert begrijpen zodat je met elkaar kan samenwerken en bouwen aan jezelf en je relatie.

Het kan ook anders!

De liefde terug vinden…

Als er (veel) relatieproblemen zijn, voel je de liefde niet meer. Als je er over nadenkt is het heel begrijpelijk. Weet wel dat de liefde die je voor elkaar voelt niet weg is.

Door alle problemen zit de liefde achter een deur en die kan op een (heel) klein kiertje staan. Of de deur weer open gaat, is afhankelijk van jullie keuzes.

Waarschijnlijk ben je gewend geraakt aan de pijn in de relatie en weet je hoe je met de problemen moet omgaan, maar je weet niet hoe je ze kan oplossen.

Toch kan je relatieproblemen heel goed oplossen, je moet alleen weten hoe!

Wat als je nou een toverstaf zou hebben, wat zou je dan wensen? De liefde terug vinden kan heel goed en soms heb je daar hulp bij nodig.

In mijn praktijk heb ik stellen gecoacht die het echt zwaar hadden. Toch door coaching en samen verantwoordelijkheid te nemen hebben ze de liefde weer terug gevonden.

Coach Ellen

Samen bouwen aan jullie relatie

Eerst elkaar begrijpen en dan kan je samen jullie relatieproblemen oplossen

Tijdens relatiecoaching ga ik met jullie aan de slag. Jullie gaan elkaars verschillende karakters echt leren begrijpen waardoor je leert hoe je met elkaar kan samenwerken en elkaar kan helpen.

Hierdoor gaan jullie:

 • Elkaars verschillende karakters begrijpen zodat je met elkaar kan samenwerken
 • Begrijpen waarom je anders communiceert dan jouw partner en jullie leren de verschillende manieren van communicatie
 • Begrijpen waardoor er ruzie ontstaat en leren omgaan met ruzie. Ik leer je bijvoorbeeld de’ 10 minuten ruzie’
 • Begrijpen waarom we verschillende emoties ervaren en jullie leren hoe je elkaar emotioneel kan steunen
 • Begrijpen dat als je extravert, introvert of ambivert bent totaal anders reageert, denkt en gedraagt
 • Begrijpen dat emoties tonen voor verbinding kan zorgen en zo ook de intimiteit kan terugbrengen. Ook gaan we werken aan de basis van je relatie, want dat moet goed zijn; dat is je fundament. Ik zeg altijd; begin bij de basis en leer jezelf en elkaar echt begrijpen! Als je jezelf en elkaar echt goed begrijpt dan ga je met elkaar samenwerken en bouwen aan jullie liefdesrelatie. Hoe de relatie er uit ziet dat bepaal je samen: want de spelregels van je relatie maak je samen!

Dit kan je van mij verwachten

Tijdens het coachingsprogramma ga ik met jullie aan de slag. Ik neem altijd de tijd en ruimte die nodig is. Ik ga jullie helpen om jullie relatieproblemen op te lossen door tips en handvatten te geven die je meteen kan inzetten.

Je gaat leren hoe je anders met elkaar kan omgaan om samen gelukkig te zijn. We gaan o.a. werken aan de vijf pijlers, de verschillende karakters, communicatie, emoties, of je extravert, introvert of ambivert bent en genegenheid en intimiteit.

Het doel is:

 • Jezelf en elkaar echt begrijpen en accepteren
 • Elkaars verschillende karakters leren begrijpen
 • Bewust zijn van jouw sterke en zwakke eigenschappen
 • De verschillende manieren van communicatie begrijpen
 • Leren omgaan met ruzie
 • Elkaar (emotioneel) begrijpen voor verbinding
 • Leren samenwerken met elkaar
 • De genegenheid en intimiteit terug brengen in jullie relatie
 • Leer samen de spelregels maken van jullie relatie

Het doel is dat jullie elkaar gaan begrijpen waarom ieder verschillend reageert op situaties en elkaar gaat accepteren. Hierdoor is er weer ruimte voor verbinding, liefde en kunnen jullie gaan bouwen aan jullie relatie.

Mijn werkwijze

Werken aan je relatie hoeft niet moeilijk te zijn, het moet geen studie worden!

Wat moeilijk is, is verantwoordelijkheid nemen over je gedrag, je daden en de manier waarop je communiceert, wat heel begrijpelijk is. Maar toch heel belangrijk! Ook al is de pil die je moet slikken soms heel bitter.

Als relatiecoach help ik je daarmee. Ik loop mee op jullie pad en geef tips en handvatten die je meteen kan inzetten. De bewustwording en inzichten die je krijgt en de keuzes die je maakt bepaalt welke kant je opgaat.

Al jaren coach ik met succes stellen op basis van de vier temperamenten waar ik al meer dan 25 jaar mee werk. Dit is een methode die kan helpen om snel inzicht te krijgen in jezelf en elkaar.

Elk temperament heeft zijn eigen karaktereigenschappen, zowel sterk als zwak, ieder communiceert op zijn/haar eigen wijze. Ook beleeft elk temperament zijn emoties op een zijn eigen manier. Dit verklaart waarom we verschillend reageren op situaties. Hierdoor ga je elkaar echt begrijpen en krijg je nieuwe inzichten.

In elke coachingstraject beginnen we met het maken van de persoonlijkheidstest. Ik ga het testrapport haarfijn uitleggen. Je krijgt te weten welke combinatie van temperamenten jij en je partner is. Waar je met je kracht zit en met je zwakte en hoe je meer vanuit je kracht kan leven en samen kan werken, aan jullie relatieproblemen. Zo gaan jullie elkaar begrijpen waardoor je verbinding krijgt en elkaar kan helpen.

Recensies

Fijne duidelijke gesprekken met voorbeelden uit het leven. Zeer waardevol. 

Ellen is een fijne warme vrouw di snel doorheeft waar de knelpunten zitten. Door met de 4 temperamenten aan de slag te gaan hebben we inzicht in onszelf gekregen. Zodoende de relatie te optimaliseren. Fijne duidelijke gesprekken met voorbeelden uit het leven. Zeer waardevol. 

Senky, Relatiecoaching

Goed begeleidt door dingen duidelijk te benoemen!

Er was meteen een klik. De telefonische & persoonlijke sessies hebben bij mij veel los gemaakt en andere inzichten gegeven. Door de gezamenlijke sessies, is er heel veel duidelijk geworden. Je hebt ons heel goed begeleidt door dingen duidelijk te benoemen en te visualiseren. Ik heb geleerd om mijn echtgenote niet te willen veranderen, maar om te gaan met de verschillen tussen ons zodat we onszelf kunnen zijn. Ik zal niet alles perfect doen, maar ben me wel bewust van dingen die ik anders moet doen.

Van mezelf weet ik dat ik jouw tips en handvatten goed gebruik.
Dit zijn maar een paar regels, maar ik besef dat we bergen hebben verzet. Zonder jou was het ons niet gelukt.Nogmaals bedankt Ellen!

Roy & Malthie, Relatiecoaching

Ellen geeft tools mee om verder te komen

In korte tijd wist Ellen tot de kern van het probleem te komen. Het inzicht dat ze gaf in de situatie waar ik last van had werd snel inzichtelijk waardoor het gesprek direct inhoud had.

Ellen gaf tools mee om mee verder te kunnen. Ellen is een erg fijne vrouw om mee te praten. Ze luistert goed en vraagt door. Nogmaals dank voor het prettige coachings gesprek!

Anke, Coaching / Familie

De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en….

“Zeker, daadkrachtig,positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

We hadden gekozen voor het progamma ’samen in gesprek’. Je gaat echt samen aan je relatie werken wat wij heel fijn vonden. Niet alleen de vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne, Relatiecoaching

Over Coach Ellen


Mijn verhaal begint in Amsterdam, waar mijn ouders scheidden toen ik zes was.

De onzekere tijden die volgden, brachten veel onrust in mijn leven en weinig ruimte voor zelfontwikkeling. Maar mijn verhaal is er een van veerkracht, zelfontdekking en groei.

Na een scheiding en het vinden van mijn ware zelf via de vier temperamenten, ben ik nu een coach en trainer met meer dan 21 jaar ervaring in persoonlijke ontwikkeling en relaties.

“Samen met mijn man Gert, de liefde van mijn leven, heb ik een evenwicht gevonden tussen gezin, interesses en liefde voor elkaar.”

Als relatiecoach help ik niet alleen stellen om relaties te versterken, maar ook vrouwen en mannen om zichzelf beter te begrijpen voor meer zelfvertrouwen en weten wat je waard bent! Mijn persoonlijke zoektocht heeft me geleerd dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen.

Jouw verhaal is net zo belangrijk, en ik ben hier om je te helpen op je eigen reis van zelfontdekking en groei. Laten we samen de blanco pagina’s van jouw toekomst vullen.

Maak een belafspraak

 • De belafspraak is gratis en geheel vrijblijvend
 • Tijdens de belafspraak kan jij je problemen met mij bespreken, jij bepaalt wat je met mij wil delen
 • Ik vertel je mijn werkwijze zodat je een goed beeld krijgt en of ik jou kan helpen
 • Ook kijken we meteen of er een klik is want dat is belangrijk
 • Je kan de belafspraak zelf inplannen, kies een datum en tijd