Missie

Mijn missie is om jou te inspireren om te weten wie je echt bent en bovenal wat je waard bent. Om jezelf en een ander beter te begrijpen.

Zodat we goed met elkaar kunnen samenwerken en in harmonie kunnen samenleven, met wederzijds respect.Waar we samen bruggen bouwen voor een  mooiere wereld. 

Mijn persoonlijk verhaal 

Je bent op zoek naar coaching en je bent benieuwd wie Coach Ellen nu eigenlijk is?

Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben. Maar laat ik mijzelf eerst even voorstellen.

Mijn verleden 

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 60 jaar jong en breng 60 jaar levenservaring met mij mee. Ik ben geboren in Amsterdam op het Harmoniehof. Toen ik 6 jaar was en mijn zus Karin 8 gingen mijn ouders scheiden, ik was de enige in de klas met gescheiden ouders. Dat is tegenwoordig wel anders. 

In die tijd was het een schande om te scheiden. Mijn ouders wisten door hun eigen verleden niet hoe ze met de situatie en ons moesten om gaan. We werden heen en weer geslingerd en er was veel onrust. Er was weinig ruimte om mijzelf te ontwikkelen met het gevolg dat ik niet wist wie ik was en bijna geen zelfvertrouwen had. Als ik mijzelf een cijfer zou geven voor zelfvertrouwen was dat een 3!

Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet.
Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Op zoek

naar mijzelf

Ik was 17 jaar toen ik op mijzelf ging wonen. Een paar jaar later ging de onzekere Ellen trouwen en kreeg zij 2 lieve kinderen. De zoektocht naar mijzelf werd steeds belangrijker, vooral omdat ik mijn trauma’s niet wilde doorgeven aan mijn kinderen.

Het huwelijk bleek voor ons allebei niet te werken. De beslissing om te scheiden kostte me twee jaar en was zeer moeilijk. Want hoe ziet de toekomst er dan uit voor mij en mijn kinderen? Toch besloten we in goed overleg een einde te maken aan ons huwelijk. We waren ervan overtuigd dat we elkaar beter los konden laten. Sommige mensen passen gewoonweg niet bij elkaar.

Na de scheiding ging ik met mijn 2 kindjes wonen op een 3-kamer flat, tegenover het station van Almere. Ik zie mijzelf nog staan, voor het raam kijkend naar het station en mijzelf afvragend hoe het toch komt dat je met sommige mensen meteen een klik hebt en met anderen totaal niet. 

Een ding werd voor mij heel duidelijk: het begint allemaal bij het weten wie je bent en dat je weet wat je waard bent.

Een bijzondere

gebeurtenis

En toen gebeurde er iets bijzonders!  Ik kreeg van een goede vriend een boek over jezelf leren kennen met de ‘vier temperamenten’. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen (dat is door mijn dyslexie bijzonder). Alles viel op zijn plek, ik las over mijzelf! Ik hoor mijzelf nog zeggen “dat ben ik!!” Ik begreep niet alleen mijzelf, maar begreep ook mijn ouders en de reden waarom ik zelf wilde scheiden.

Alles werd in één keer duidelijk! Ik begreep waarom sommige mensen meer introvert en andere juiste extravert zijn of een combinatie daarvan. Ik begreep ook waar het vandaan komt dat sommige mensen gewoon heel enthousiast zijn en graag onder de mensen willen zijn, dat zijn ‘mensen mensen’! En waarom anderen meer behoefte hebben om de kat uit de boom te kijken. En dat je mensen hebt die liever luisteren en tevreden zijn met de rol op de achtergrond. En dat je mensen hebt die altijd graag doen, de hele dag bezig zijn. En zo leerde ik voor de eerste keer kennismaken met de vier temperamenten.  

En dat heeft mij leven veranderd!

JE VERLEDEN HOEFT JE TOEKOMST NIET TE BEPALEN

JIJ BEPAALD JE EIGEN TOEKOMST

Mijn nieuwe

leven

En zo begon mijn zoektocht verder naar mijzelf, maar ook naar mijn nieuwe leven. 

Zo heb ik mijzelf laten omscholen als Coach en Trainer op de Hogeschool Inholland en heb een opleiding gedaan als NLP Practitioner (een communicatie methodiek). Ik ben boeken gaan lezen, podcasts geluisterd en video’s bekeken, alles wat te maken had met persoonlijke ontwikkeling en relaties. Ook ben ik me gaan verdiepen in de vier temperamenten en werk daar nu al meer dan 21 jaar mee. 

Nu 25 jaren later heb ik veel doelen bereikt. Inmiddels weet ik wie ik ben en waar ik echt goed in ben, wat mijn kwaliteiten zijn. En bovenal weet ik wat ik waard ben! En dat geef ik door aan mijn kinderen en daar ben ik trots op. Als het om zelfvertrouwen gaat geef ik mijzelf nu een 8 en op sommige dagen zelfs een 9. Geen 10 want ik kan mijzelf nog altijd blijven ontwikkelen.

Negentien jaar geleden leer ik Gert, de liefde van mijn leven kennen, en we zijn nu al 15 jaar gelukkig getrouwd. Samen hebben we 4 volwassen kinderen en ik ben sinds kort oma geworden, echt geweldig toch? Ook ben ik een creatieve ondernemer en empathische coach en heb vanuit het niets Coach Ellen opgebouwd.

Het boek over mijn leven,
de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. 

De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn,

die ga ik zelf schrijven.

Tevreden cliënten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ze luistert goed en heeft interesse in het verhaal achter de persoon

Ellen is coach met passie voor haar specialisme. Ze heeft een warme persoonlijke benadering, stelt mensen op hun gemak, ze luistert goed en heeft duidelijke interesse in het verhaal achter de persoon om hierop haar kennis toe te passen.

Als iemand met levenservaring kan ze niet alleen theoretische maar ook praktische kennis toepassen. Een mooie combinatie die zeker aan te raden is!

Tom, Coaching
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze sloeg de spijker(s) op zijn kop!
Coach Ellen is een warme doortastende coach die bij de eerste ontmoeting al veel spijkers op zijn kop sloeg. Ze heeft mij daardoor in korte tijd erg geholpen kritischer naar mezelf te kijken, te leren luisteren naar mezelf en te kiezen voor mezelf wat mij erg vooruit geholpen heeft in mijn dagelijks leven. Haar eigen methode die ze hanteert is duidelijk en geeft je snel stof om mee aan de slag te gaan. Ik heb erg veel aan haar gehad en kan het iedereen aanraden, het is een investering in jezelf!
Sebastiaan, Coaching
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik kon volledig mijzelf zijn tijdens de gesprekken
Ellen is een professionele coach die op een unieke manier haar kennis en vaardigheden weet te combineren, waardoor je volledig jezelf kunt zijn tijdens de gesprekken. Ik raad iedereen in elk geval aan het gratis 1ste telefonische belafspraak met haar te hebben, alleen daarvan word je al wijzer. 
Monique, relatiecoaching
Ms. Nameless
Add Your Stars

Als relatiecoach heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ieder van hen leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en dat je in een relatie samen de spelregels maakt, dat keuzes maken je relatie verder brengt.

Ook begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend op diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Dit was best een heftig verhaal,

dus tijd voor iets luchtigs….

Wie is Ellen nog meer? Ik ben een zeer sterke, enthousiaste, creatieve en empathische vrouw, die weet wat ze wil en op haar doel af gaat. Ik geloof dat je van fouten maken leert van het leven en dat je altijd een keuze hebt. Ik geloof in kansen en zie mogelijkheden en elke dag ben ik weer dankbaar voor wat ik allemaal in mijn leven heb. 

Coachen is mijn passie en het meest bijzondere wat ik in mijn praktijk heb mogen meemaken, zijn stellen die in een zeer moeilijke, pijnlijke en verdrietige situatie zaten en vroegen om relatiecoaching. En nu dankzij mijn coaching, tips en handvatten en de vier temperamenten niet alleen zichzelf en elkaar veel beter begrijpen maar ook samen weer gelukkig zijn. Wat heb ik een mooi vak! En daar doe ik het voor.

Genoeg over mij...

Genoeg over mij, ik ben zeer benieuwd wie jij bent? Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal. Een verhaal met een traan en een lach. Nu heb je een zeer goed beeld gekregen van wie ik ben, waar ik vandaag kom en waar ik voor sta. 

Je leest het natuurlijk niet voor niets. Misschien sta je op een kruispunt omdat je nu op een punt bent gekomen dat je het gewoon echt niet meer weet! Of je bent ongelukkig in je liefdesrelatie en hebt veel ruzie, misschien denk je wel na over scheiden? Maar hoe moet het dan gaan met de kinderen? En hoe zit het financieel? Dan zie je door de bomen het bos niet meer. 

Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je hulp zoekt. Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan beteken? Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier hieronder in, dan neem ik z.s.m. contact met je op om een belafspraak in te plannen. 

Natuurlijk geheel vrijblijvend. Want het belangrijkste is dat er een klik is en dat jij echt het gevoel hebt dat je door mij geholpen kan worden. 

Ik zeg altijd: doe dat wat bij je past en goed voelt! Ik hoor je graag.