Over Coach Ellen

Jezelf zijn – Weten wat je waard bent – Verbinding – Samenwerking – Respect

Mijn missie is om jou te inspireren om te weten wie je echt bent en bovenal wat je waard bent.

Om jezelf en een ander beter te begrijpen. Zodat we goed met elkaar kunnen samenwerken en in harmonie kunnen samenleven, met wederzijds respect.

Waar we samen bruggen bouwen voor een mooiere wereld.

Mijn persoonlijk verhaal

Je bent op zoek naar coaching en je bent benieuwd wie Coach Ellen nu eigenlijk is?

Laat me je meenemen naar een keerpunt in mijn leven, toen ik 35 jaar was. Maar voordat we dieper ingaan op mijn reis, laat ik mezelf eerst even voor stellen.

Ik ben Ellen Pereira en ik draag meer dan 60 jaar levenservaring met me mee. Mijn verhaal begint in Amsterdam. Toen ik zes jaar oud was, en mijn zus Karin acht, besloten mijn ouders uit elkaar te gaan. In die tijd was scheiden nog een taboe, en ik was de enige in mijn klas met gescheiden ouders. Hoe anders is dat tegenwoordig?

Het was een tijd waarin een scheiding als schande werd gezien, en mijn ouders worstelden met hun eigen verleden. Als gevolg hiervan werden mijn zus en ik heen en weer geslingerd tussen de conflicten, er was veel onrust in ons leven.

In die periode was er weinig ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit resulteerde in een gebrek aan zelfkennis en bijna geen zelfvertrouwen. Als ik mezelf een cijfer zou moeten geven voor mijn zelfvertrouwen destijds, zou dat niet meer dan een magere 3 zijn geweest.

Op zoek naar mijzelf

Op mijn zeventiende ging ik op eigen benen staan. Enkele jaren later trouwde ik en kreeg twee lieve kinderen.

De zoektocht naar mijzelf werd steeds belangrijker, vooral omdat ik vastbesloten was om mijn trauma’s niet door te geven aan mijn kinderen.

Het huwelijk bleek voor ons allebei niet te werken. De beslissing om te scheiden kostte twee jaar en was zwaar.

Want hoe ziet de toekomst er dan uit? Toch besloten we in goed overleg een einde te maken aan ons huwelijk. We waren ervan overtuigd dat we elkaar beter los konden laten.

Sommige mensen passen gewoonweg niet bij elkaar.

Na de scheiding ging ik met mijn twee kindjes op een 3-kamer flat wonen.

Een ding werd voor mij heel duidelijk: het begint allemaal bij het weten wie je bent en dat je weet wat je waard bent.

Dit was slechts het begin van mijn verhaal. De reis die daarop volgde, heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Een bijzondere gebeurtenis

En toen, plotseling, gebeurde er iets bijzonders. Een goede vriend gaf me een boek over het leren kennen van jezelf via de ‘vier temperamenten’. Ik verslond het boek in slechts enkele dagen, wat voor mij, gezien mijn dyslexie, een buitengewone prestatie was.

Alles begon op zijn plaats te vallen – ik las over mezelf. Ik herinner me nog goed dat ik uitriep: “Dit ben ik!” Niet alleen begreep ik mezelf beter, maar ik begreep ook mijn ouders en de reden waarom ik zelf had gekozen voor een scheiding.

Ineens was alles duidelijk. Ik begreep waarom sommige mensen van nature introvert zijn, terwijl anderen juist extravert zijn, of zelfs een combinatie van beide.

Ik begreep waarom sommige mensen enthousiast reageren en graag onder de mensen willen zijn, dat zijn de ‘mensen-mensen’ onder ons.

Anderen hebben juist behoefte om eerst de kat uit de boom te kijken. Er zijn mensen die liever luisteren en tevreden zijn met een rol op de achtergrond, terwijl er ook mensen zijn die de hele dag graag actief bezig zijn. Het was mijn allereerste kennismaking met de vier temperamenten. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.

Dit was een keerpunt in mijn leven dat alles veranderde.

Ik hoor mezelf nog zeggen toen ik het boek uit had: “Daar ga ik trainingen over geven.” En nu, vele jaren later, zie je het resultaat!

Coach Ellen

Mijn nieuwe leven

Ik begon mijn zoektocht naar mijn ware zelf en een nieuw leven. Na omscholing tot Coach en Trainer en het behalen van een NLP Practitioner diploma, heb ik me verdiept in persoonlijke ontwikkeling en relaties. Het werken met de vier temperamenten fascineert me al meer dan 21 jaar.

Nu, 28 jaar later, ben ik trots op wat ik heb bereikt. Ik ken mijn kwaliteiten en waarde, en ik zou mijn zelfvertrouwen nu een 8 geven. Geen 10 omdat er altijd ruimte moet blijven voor ontwikkeling. Je mag immers best fouten maken daar leren we van!

Meer dan 20 jaar jaar geleden ontmoette ik Gert, de liefde van mijn leven. We zijn nu al meer dan 18 jaar gelukkig getrouwd, hebben vier volwassen kinderen en ik ben oma (het leukste wat er is).

Als creatieve ondernemer en empathische coach heb ik Coach Ellen van de grond af opgebouwd.

Onze reis is gevuld met liefde, avontuur en groei. Samen hebben we een mooie balans gevonden tussen gezin, passies en liefde voor elkaar.

Ik kijk uit naar toekomstige avonturen en groei, want het leven biedt altijd nieuwe kansen en mogelijkheden.

Het boek over mijn leven, de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Als relatiecoach

Als relatiecoach heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ik heb hen geholpen om zichzelf en elkaar beter te begrijpen en te beseffen dat je in een relatie samen de spelregels kunt maken. Het maken van keuzes kan jullie relatie verder brengen.

Ook begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend op diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen.

Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Coach Ellen

Recensies

Ze luistert goed en heeft interesse in het verhaal achter de persoon

Ellen is coach met passie voor haar specialisme. Ze heeft een warme persoonlijke benadering, stelt mensen op hun gemak, ze luistert goed en heeft duidelijke interesse in het verhaal achter de persoon om hierop haar kennis toe te passen.

Als iemand met levenservaring kan ze niet alleen theoretische maar ook praktische kennis toepassen. Een mooie combinatie die zeker aan te raden is!

Tom, Coaching

Ik kon volledig mijzelf zijn tijdens de gesprekken

Ellen is een professionele coach die op een unieke manier haar kennis en vaardigheden weet te combineren, waardoor je volledig jezelf kunt zijn tijdens de gesprekken. Ik raad iedereen in elk geval aan het gratis 1ste telefonische belafspraak met haar te hebben, alleen daarvan word je al wijzer.

Monique, Coaching

Ze sloeg de spijker(s) op zijn kop!

Coach Ellen is een warme doortastende coach die bij de eerste ontmoeting al veel spijkers op zijn kop sloeg. Ze heeft mij daardoor in korte tijd erg geholpen kritischer naar mezelf te kijken, te leren luisteren naar mezelf en te kiezen voor mezelf wat mij erg vooruit geholpen heeft in mijn dagelijks leven.

Haar eigen methode die ze hanteert is duidelijk en geeft je snel stof om mee aan de slag te gaan. Ik heb erg veel aan haar gehad en kan het iedereen aanraden, het is een investering in jezelf!

Sebastiaan, Coaching

Genoeg over mij

Genoeg over mij, ik ben zeer benieuwd wie jij bent? Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal. Een verhaal met een traan en een lach. Nu heb je een zeer goed beeld gekregen van wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta. Je leest het natuurlijk niet voor niets.

Misschien sta je op een kruispunt omdat je nu op een punt bent gekomen dat je het gewoon echt niet meer weet! Of je bent ongelukkig in je liefdesrelatie en hebt veel ruzie, misschien denk je wel na over scheiden? Maar hoe moet het dan gaan met de kinderen? En hoe zit het financieel? Dan zie je door de bomen het bos niet meer.

Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je hulp zoekt. Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een belafspraak in te plannen.

Natuurlijk geheel vrijblijvend. Want het belangrijkste is dat er een klik is en dat jij echt het gevoel hebt dat je door mij geholpen kan worden.

Doe dat wat bij je past en goed voelt!

Ik hoor je graag.

Coach Ellen

Contactformulier

Maak een keuze *