Welke partner past het beste bij jou? Ontdek het hier!2024-05-27T18:18:15+00:00

Jezelf en elkaar echt begrijpen

Alles over Relaties
Met de vier Temperamenten.

Ontdek de Vier Temperamenten: Begrijp waarom sommige relaties vastlopen

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom het soms voelt alsof je langs elkaar heen praat, waarom je partner, zus of collega altijd lijkt te reageren in een andere ‘taal’, of waarom bepaalde emoties elkaar lijken te mislopen. De vier temperamenten bieden een fascinerende inkijk in dit alles.

Leer elkaar begrijpen met de 4 Temperamenten

Waar gaat het mis in een relatie? De vier belangrijke pijlers op een rij.

Karakters Communicatie
Emoties
Extravert of Introvert

Al deze vier pijlers kunnen leiden tot discussies, onzekerheid, ruzies en afstand tussen partners. Leer jezelf en elkaar echt begrijpen met de 4 temperamenten.

Ontdek waarom sommige karakters beter met elkaar lijken te klikken dan anderen.

Met die ene heb je een klik en met de ander niet. Denk maar aan je eigen familie, vrienden of collega’s!

Ontdek hoe de temperamenten je kunnen helpen begrijpen waarom je soms compleet langs elkaar heen praat.

Soms praat je twee verschillende talen en begrijp je elkaar echt niet.

Ontdek waarom je soms het idee hebt dat je emotioneel op een totaal andere golflengte zit dan je partner, zus, vriend(in) of collega.

We bleven onze emoties allemaal verschillend. Leer elkaar te begrijpen.

Ontdek waarom extraverte en introverte persoonlijkheden soms uitdagingen kunnen tegenkomen in relaties.

Zowel extravert als introvert is een belangrijke eigenschap, ze vullen elkaar aan.

Schrijf je in voor de curus

* Add notice about your Privacy Policy here

 

Ontdek welke combinatie van temperamenten jij bent en leer jezelf en elkaar echt begrijpen.

Met de 4 temperamenten leer je je eigen karaktereigenschappen kennen, en daardoor kom je erachter wie je écht bent, waar je zwakke punten liggen, en waar je krachten zitten.

Het doel is om bewust te zijn van jouw unieke mix van temperamenten en te leven vanuit je kracht in plaats van je zwakte. Ik ga je de basis van de 4 temperamenten uitleggen.

Je zult jezelf herkennen, maar ook je partner, je ouders, broers en zussen, en zelfs je collega’s. We gaan ontdekken waarom je die ene persoon wel mag en met een ander totaal niet kunt opschieten. Welke partner het beste bij je past kan je doen met hulp van de 4 temperamenten.

Welke combinatie ben jij?

Hieronder vind je het overzicht van de vier temperamenten. Goed om te weten dat je altijd een combinatie bent van temperamenten.

De vraag is: hoe goed ken jij jezelf en waar zit je met je kracht en waar zit je met je zwakte. Dit is natuurljk een tipje van de sluier. Wil je weten welke combinatie van temperamenten jij bent schrijf je je dan in voor de online cursus.


Ontdek je Kracht: Sterke en Zwakke Karaktertrekken binnen de 4 Temperamenten

Als we dieper ingaan op onze persoonlijkheid, worden we geconfronteerd met zowel onze sterke als zwakke karaktertrekken. Dit zijn de bouwstenen van wie we zijn, maar ook van wie we willen worden.

Het erkennen van onze sterke punten geeft ons de kracht om te schitteren, terwijl het identificeren van onze zwakke punten ons de kans biedt om te groeien. Bekijk hieronder de lijst met sterke en zwakke karaktertrekken en overweeg waar jij jezelf ziet.

Wat zijn jouw grootste troeven en waar liggen jouw uitdagingen? Het hoeft niet perfect te zijn; het gaat erom dat je bewust bent van wie je bent en wie je wilt worden. Dus, laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de beste versie van onszelf creëren.

Wil jij weten welke combinatie van temperamenten jij bent en samen aan je relatie werken? Of wil je simpelweg meer over jezelf ontdekken? Schrijf je dan in voor de online cursus en start jouw persoonlijke groeireis vandaag nog!


Ontdek je Kracht: Sterke en Zwakke Karaktertrekken binnen de 4 Temperamenten

Schrijf je dan in voor de online cursus en start jouw persoonlijke groeireis vandaag nog!

Meteen een klik of (totaal) geen connectie?

Zoals je weet zijn we allemaal verschillend. Of het nu gaat om onze persoonlijkheid, hoe we communiceren, of dat we introvert, extravert of iets daartussenin zijn.

En wat dacht je van hoe we emoties verwerken? Dat doen we allemaal op onze eigen, unieke manier.

Ook hebben we allemaal verschillende relaties met elkaar. Denk maar aan een liefdesrelatie, ouder kind relatie, werkrelaties, en relatie met familie en vrienden. Toch begint het allemaal bij de relatie met jezelf!

Want hoe jij over jezelf denkt, wat jij jezelf waard vindt, bepaalt hoe je eigen leven eruit ziet. Het heeft invloed op of je gelukkig bent in je liefdesrelatie en of je een baan hebt waar je blij van wordt.

Daarom is het belangrijk dat je weet wie je bent en vooral, dat je weet wat je waard bent.

Denk er maar eens over na: jij bent overal waar je gaat, in je liefdesleven, op je werk, in vriendschappen, enzovoort. Dus, wat laat jij van jezelf zien?

Hoe komt het toch waarom je die klik hebt met de ene persoon en totaal niet met de ander?

Jezelf en elkaar echt begrijpen

Dat heeft eigenlijk alles te maken met welk temperament je bent.

Nu hoor ik je denken temperamenten? Ik ga het je uitleggen. Om je de temperamenten goed uit te leggen vertel ik altijd over het ‘5 minuten effect’.

Je gaat naar een feest of bijeenkomst en je kent niemand! Je schudt iemand de hand en na 5 minuten zeg je: “ik heb het gevoel dat we elkaar al jaren kennen!”

Je schudt iemand anders de hand en na 5 minuten is er geen connectie, Het wordt (een beetje) ongemakkelijk en je verontschuldigd jezelf en gaat weer verder!

Herkenbaar?

Dit komt omdat we allemaal geboren worden met een combinatie van de vier temperamenten. Je kan dus met sommige mensen meteen een klik hebben en met anderen totaal niet.

We kennen allemaal wel iemand in onze familie , vrienden of collega’s waar je met die ene wel een klik hebt en met de ander totaal niet. Toch?

We hebben allemaal verschillende relaties met elkaar. Denk maar aan een liefdesrelatie, ouder kind relatie, werkrelaties, en relatie met familie en vrienden.

Toch begint het allemaal bij de relatie met jezelf!

Introvert zijn is Net zo Belangrijk als Extravert

By |

Introvert zijn is net zo belangrijk als Extravert In een wereld waar extraverte mensen vaak in de schijnwerpers staan, kunnen we de waarde van introverte mensen gemakkelijk over het hoofd zien. Maar laten we even stilstaan bij het feit dat de verschillende persoonlijkheden een rijke variatie toevoegen aan onze menselijke ervaring. De vier [……...]

De juiste handvaten…

“Coach Ellen is een warme vrouw die mij als jonge vrouw de juiste handvaten heeft geboden om doelbewust mijn visie tot leven te brengen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn kernkwaliteiten en deze optimaal te gebruiken. Doormiddel van de 4 temperament, waar Ellen mee werkt, heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben. Nu kan ik sneller schakelen en omgaan met mijn minder positieve eigenschappen. Ellen heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie geholpen om bewust te zijn van wie wij zijn en hoe wij met elkaar om kunnen gaan. Ik geloof dat ik en mijn familie hier ons hele leven profijt van zullen hebben en sterker staan als familie en als individu.”

Madhavi Jeane , Coaching / Familie

Allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.

Ellen reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.  Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.” Vanaf moment een voelde ik een klik met Ellen, een bijzonder mooie warme vrouw die luistert, inleeft en er alles aan doet je te begrijpen. Ellen werkt veel met metaforen wat voor mij heel fijn werkt omdat ik goed kan visualiseren. Gedurende de jaren was ik mijzelf verloren en wist ik niet meer wie nou de echte Nadine was die ik wilde zijn, ik deed maar wat en was aan het overleven. Middels verschillende inzichten, handvatten en routines kan ik zeggen dat ik nu weer steeds meer tot mijzelf kom en dat ik er mag zijn ook al is alles niet perfect! Bedankt Ellen voor de onvoorwaardelijke steun ook buiten de sessies om!”

Nadine Straten , Coaching / Familie

De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en….

“Zeker, daadkrachtig,positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

We hadden gekozen voor het progamma ’samen in gesprek’. Je gaat echt samen aan je relatie werken wat wij heel fijn vonden. Niet alleen de vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne, Relatiecoaching

Maak een belafspraak

  • De belafspraak is gratis en geheel vrijblijvend
  • Tijdens de belafspraak kan jij je problemen met mij bespreken, jij bepaalt wat je met mij wil delen
  • Ik vertel je mijn werkwijze zodat je een goed beeld krijgt en of ik jou kan helpen
  • Ook kijken we meteen of er een klik is want dat is belangrijk
  • Je kan de belafspraak zelf inplannen, kies een datum en tijd

Titel

Ga naar de bovenkant