Welke partner past het beste bij jou?

Welke partner het beste bij jou

past begint bij het weten wie jij echt bent.

We hebben allemaal verschillende relaties met elkaar. Denk maar aan een liefdesrelatie, ouder kind relatie, werkrelaties, en relatie met familie en vrienden. Toch begint het allemaal bij de relatie met jezelf! Want hoe jij over jezelf denkt, wat jij jezelf waard vindt, bepaalt hoe je eigen leven eruit ziet.

Het heeft invloed op of je gelukkig bent in je liefdesrelatie en of je een baan hebt waar je blij van wordt. Daarom is het belangrijk dat je weet wie je bent en vooral, dat je weet wat je waard bent.

Denk er maar eens over na: jij bent overal waar je gaat, in je liefdesleven, op je werk, in vriendschappen, enzovoort.

Dus, wat laat jij van jezelf zien?

Ben je echt jezelf, of houd je een masker op? En wat verschuilt zich achter dat masker? Zijn het onzekerheid en twijfels, oude pijn en verdriet, of heeft je opvoeding er iets mee te maken?

Oké, echt jezelf zijn en weten wat je waard bent, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, toch?

Toch zijn we allemaal uniek, maar we maken ons vaak druk om wat anderen van ons denken. Dat is eigenlijk zonde van je tijd, want je kunt nooit de controle hebben over wat anderen denken.

De enige touwtjes die je in handen hebt, zijn die van jezelf. Maar waar moet je beginnen? Het is handig om ergens op terug te vallen.

Nou, daar komt de magie van het begrijpen van jezelf en anderen om de hoek kijken!

Wist je dat we allemaal geboren worden met een bepaalde mix van temperamenten? Dat noemen we

‘De 4 temperamenten’.

Het is een handige methode om snel inzicht te krijgen in jezelf en om te begrijpen waar je sterk in bent en waarin wat minder, en dat is helemaal oké.

Met de kennis van de 4 temperamenten leer je niet alleen je eigen karaktereigenschappen kennen, maar ontdek je ook wie je écht bent, waar je zwakke punten liggen en waar je krachten zitten. Dit inzicht stelt je in staat om bewust te kiezen welke partner het beste bij jou past, vanuit je eigen kracht.

Het doel is om je bewust te worden van jouw unieke mix van temperamenten en te leven vanuit je kracht in plaats van je zwakte.

In deze blog ga ik je de basis van de 4 temperamenten uitleggen.

Je zult jezelf herkennen, maar ook je partner, je ouders, broers en zussen, en zelfs je collega’s.

We gaan ontdekken waarom je die ene persoon wel mag en met een ander totaal niet kunt opschieten. Want welke partner het beste bij jou past, dat bepaal jij.

De 4 temperamenten op een rij

  1. Sophie en Simon – Sanguinicus een spreker extravert & enthousiast: Sophie en Simon zijn extraverte Sanguinici, geboren sprekers die graag in het middelpunt staan. Hun enthousiasme en vrolijkheid maken hen tot echte mensenmensen, hoewel ze soms vergeten te luisteren vanwege hun opwinding over alles om hen heen.

  2. Josefien en Rob – Cholericus een doener en taakgericht & doelgericht: Josefien en Rob zijn doelgerichte Cholerici, geboren leiders die zich richten op het behalen van resultaten. Hun focus op taken en organisatorische vaardigheden maken hen waardevolle krachten, hoewel ze pas ontspannen als alles volgens plan verloopt.

  3. Tim & Mary – Flegmaticus een beschouwer en rustig & geduldig: Tim & Mary stralen als kalme Flegmatici, introvert en geduldig. Hun vermogen om goed te luisteren en hun rustige aard maken hen betrouwbare vrienden die genieten van tijd alleen.

  4. Hugo en Karin – Melancholicus een denker en perfectionistisch & bedachtzaam: Hugo en Karin zijn bedachtzame Melancholici, perfectionistische denkers. Ze nemen hun tijd om alles zorgvuldig te overdenken en te plannen. Hun terughoudendheid om zich te binden komt voort uit hun behoefte om de situatie eerst goed te begrijpen, maar eenmaal betrokken zullen ze alles tot in de puntjes regelen.

Welke combinatie ben jij?

Hieronder vind je het overzicht van de vier temperamenten. Goed om te weten dat je altijd een combinatie bent van temperamenten.

De vraag is: hoe goed ken jij jezelf en waar zit je met je kracht en waar zit je met je zwakte. Dit is natuurljk een tipje van de sluier. Wil je weten welke combinatie van temperamenten jij bent schrijf je je dan in voor de online curus.

 

 

Herken je jezelf meteen in een bepaald temperament?

Neem even de tijd om het overzicht te bekijken. Misschien denk je direct, “Ja, dat ben ik!” En dat is helemaal oké. Het kan ook zijn dat je jezelf in verschillende temperamenten herkent, en dat is ook prima. Er is geen goed of fout hierin. Het draait allemaal om de unieke combinatie van temperamenten waar jij mee geboren bent.

Als je nog niet helemaal zeker bent, werp dan een blik op het overzicht. Dit overzicht werpt slechts een ‘tipje van de sluier’ op. Waar zit jij met jouw kracht en/of zwakte? Het verkennen van je temperamenten kan een fascinerende ontdekkingsreis zijn!

Klaar om jezelf beter te leren kennen en de juiste partner te vinden? Schrijf je dan nu in voor de online cursus en ontdek wie je werkelijk bent.

Ontdek welke combinatie van temperamenten jij bent en schrijf je nu in voor de online cursus.

Leer jezelf kennen en vind die juiste partner die écht bij jou past!”

Bekijk de verschillende data