Herstel je relatie
na overspel

Het moment dat je ontdekt dat je partner vreemd is gegaan, is hartverscheurend. Je wereld stort in en je vraagt je af waarom dit is gebeurd.

Als relatiecoach zie ik deze situatie helaas maar al te vaak. Overspel heeft vaak diepere oorzaken en is slechts een symptoom van problemen die al langer in de relatie sluimeren.

Vaak gaan er jaren van onopgeloste ruzies en ongelukkigheid aan vooraf. Paren zwijgen over problemen of merken de roze olifanten in de kamer niet op. Misschien leven jullie als twee eilandjes in dezelfde relatie, met weinig genegenheid en intimiteit.

In sommige gevallen kan overspel zelfs verband houden met de komst van kinderen of de geboorte van een baby, waardoor alle aandacht wordt opgeÃĢist. De vermoeidheid en veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je bij iemand anders troost zoekt. Het is begrijpelijk, maar het veroorzaakt veel pijn en verdriet.

Hoe nu verder?

Na het ontdekken van overspel is de vraag: hoe nu verder? De eerste stap is praten. Er is ruimte nodig voor open gesprekken, zonder oordeel. Dit is de kans om alles op tafel te leggen en inzichten te krijgen. Als coach merk ik vaak dat er nog liefde en genegenheid is, ondanks de pijn.

Het herstellen van vertrouwen is niet eenvoudig, maar het is mogelijk. Als relatiecoach bied ik begeleiding om ‘in vrijheid te spreken zonder oordeel’. Dit helpt om alle problemen bespreekbaar te maken en verantwoordelijkheid te nemen.

Vaak is het fundament van een relatie niet solide maar dat kan veranderen. Een liefdesrelatie vereist inzet en werk. Het is belangrijk om te weten wie je bent en wat je waard bent.

Samen je relatie redden

Als jij of je partner met overspel te maken heeft gehad en je wilt je relatie redden, overweeg dan om samen aan je relatie te werken.

Het herstel van een gebroken vertrouwen kost tijd, maar het is mogelijk. Klik hier voor meer informatie over relatiecoaching of maak meteen een belafspraak.

Ik wens je en jullie veel sterkte en inzicht in deze moeilijke periode.

Onthoud wie je bent en wat je waard bent!